Postoji mnogo načina da uživate u šalici crne kave, ovisno o vašim osobnim preferencijama i ukusu, Lavazza je prepoznala da je bitno uputiti ljubitelje kave kako da najbolje uživaju u omiljenom napitku.

Kava Lavazza donosi savjete za uživanje u kavi

Evo nekoliko Lavazza savjeta za uživanje u kavi:

  • Postupno smanjite šećer i vrhnje. Ako ste navikli piti kavu s puno zaslađivača i mliječnih proizvoda, možda će vam se crna kava isprva učiniti previše gorkom ili bljutavom. Kako biste olakšali prijelaz, možete s vremenom pokušati smanjiti količinu šećera i vrhnja koje dodajete svojoj kavi, dok se ne naviknete na prirodni okus kave – ovo je glavni Lavazza savjet.
  • Odaberite kvalitetnu kavu. Nisu sve kave jednake, a neke bi mogle imati bolji okus od drugih. Možete eksperimentirati s različitim pečenjima, podrijetlom i načinima kuhanja kako biste pronašli onaj koji odgovara vašem nepcu. Također možete kupiti veličine pakiranja kao probni uzorak ili posjetiti lokalne kafiće kako biste isprobali različite vrste.
  • Sameljite zrna kave sami. Svježe mljevena zrna kave imat će više okusa i mirisa od prethodno samljevenih, koja s vremenom mogu izgubiti svježinu – a Lavazza pazi jako na svježinu. Možete koristiti mlinac za mljevenje kako biste dobili dosljednu i ravnomjernu veličinu mljevenja, što će utjecati na to kako se kava ekstrahira u vodi.
  • Dodajte malo okusa. Ako vam se crna kava i dalje čini previše jednostavnom, možete pokušati dodati neke prirodne arome da je poboljšate, poput cimeta, vanilije, muškatnog oraščića, kardamoma ili dodajte kako u prahu. Oni mogu dodati malo slatkoće i začina bez dodavanja kalorija ili umjetnih sastojaka.
  • Saznajte više o podrijetlu i povijesti kave. Ponekad, saznanje više o tome odakle kava dolazi i kako se proizvodi može učiniti da je više cijenite – jer Lavazza cijeni sljedivost. Možete pročitati naljepnice ili opise vrećica kave ili istražiti na internetu kako biste saznali više o uzgajivačima, regijama, metodama obrade i kulturi iza kave.